Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Minilaskonky

0.0
Minilaskonky

Potřebné ingredience

Těsto: 3 bílky, 22dkg cukru, 3 lžíce hrubé mouky, 15 dkg kokosu (nebo ořechů). Náplň karamelová: Salko karamelové, máslo, 3 lžíce cukru. Náplň: 30g cukru moučka, 10g sušeného mléka, 15g Solamylu nebo pudinkového prášku, lžička vanilkového cukru, 1 dl vody, 1 žloutek, 70g másla, 30g ořechů nebo opraž kokosu

Postup přípravy

Bílky ušleháme do tuha a postupně zašleháváme cukr a pak přidáme mouku a kokos. Těsto naneseme na formu na laskonky. Jestli jí nemáte, můžete si jí vyrobit jako já z obyčejného lina. Sušíme na 60 stupňů cca 45 minut. Dávám do dvířek u trouby měchačku, aby byli dvířka trošku nastevřená. Jsou hotové, když jdou pěkně sloupnout z pečícího papíru.

Krém: Všehno mimo másla a ořechů nebo kokosu uvaříme v hustou kaši. Necháme vystydnout a pak přidáme vše ostatní.

Z tohoto množství je cca 60ks.

Vyrobená forma na laskonky - vezmete čisté lino (pořádně umyté) a vystřihnete na velikost vašeho plechu. Pak si na papír namalujete jak chcete mít velikou laskonku a obkreslujete jednu vedle druhé. Pak je vystříhnete a hotovo. Těsto naneseme na formu a stěrkou vtlačujeme do otvorů. Pak formu opatrně sundáme a pečeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Karamelka120 12. 12. 2012, 14:10
Také jsem dělala, jen v bezlepkové verzi podle tohoto receptu: http://www.foodstyle.cz/products/bezlepkova-kokosova-kolecka/, zkoušela jsem je i s ořechy a plněné kávovým krémem. Jen doporučuji vnitřní stranu laskonek potřít čokoládou a impregnovat je tak od krému, aby nenavlhy a nezměkly.
ČURBESKA 12. 12. 2012, 14:06
Prosím chtěla jsem se zeptat .Nemokvají vám po slepení krémem, Já je mám pak jak bahno :-S
mnamnulka 13. 12. 2012, 8:10
@ČURBESKA Já je mažu max. den předem, aby mi nezměkly. Když je chcete mazat víc dopředu, tak vnitřek potřete čokoládou. Ta pak krému nedovolí se vpít do laskonek. Hodně zdaru. (silvestr)
avodoh 4. 12. 2012, 17:44
Můžu se zeptat,chystám se dělat si šablonku z lina.....nezůstává to těsto pak na krajích té šablony ,když jí budu sundavat? Aby se to na ty otvory nelepilo *-) *-) *-).
mnamnulka 4. 12. 2012, 19:28
@avodoh Asi špatně chápu dotaz. Dám těsto na šablonu, rovnoměrně rozetřu stěrkou a přebytky stáhnu. Šablonu dám pryč a může se péct. Většinou to jde skvěle. Jen když jsem to dělala prvně, tak se to trochu lepilo - ale od té doby už ne. (kolednici)
jeremy 2. 12. 2012, 21:52
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
vokrij 2. 12. 2012, 15:29
Diky za radu jak udělat formu.U nas v Globusu ji nemaji. (Y)
ssonda 1. 12. 2012, 16:48
A to těsto nešleháte nad párou??????To je divné ,nad párou těsto krásně zhoustne.Já dělám tyhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=136338
mnamnulka 1. 12. 2012, 20:17
@ssonda Nad parou nešlehám. Těsto normálně zhoustne. Pracuje se s ním super a chutná báječně. (hello)
Yvetaaa 1. 12. 2012, 20:16
@ssonda Soni a děláte také místo kokosu s oříšky?Váš recept mě nadchl a musela jsem jet pro formu ,-)
ssonda 2. 12. 2012, 15:12
@Yvetaaa Ne,nedělám.Milujeme kokos. (L)
zuzanaholubova 1. 12. 2012, 16:01
A MŮŽU SE ZEPTAT, KAM JDE TA HRUBÁ MOUKA? NENAŠLA JSEM, KAM JI DÁT. DĚKUJI
mnamnulka 1. 12. 2012, 20:14
@zuzanaholubova Omlouvám se, již je doplněno. Mouka se zamíchá s kokosem a cukrem do šlehaných bílků. Díky za upozornění. (hello)
hantonie 29. 11. 2012, 23:18
Já se taky přidávám. Jak jste si formu udělala sama?? Nebyl by návod?Díky (Y)
mnamnulka 30. 11. 2012, 7:33
@hantonie Fotku jsem již přidala. Forma jde krásně použít. Jestli nemáte doma lino, tak stačí zajít do každého hoby marketu - mají tam odstřižků spoustu, které vám dají zadarmo nebo prodají za drobný peníz. (L)
kukulinda 29. 11. 2012, 22:22
Radko můžete mi prosím vysvětlit jak má vypadat ta forma?Díky Helena P.
jitullka 30. 11. 2012, 7:41
@kukulinda Nebylo by jednodušší jí koupit? Ty formy už mají v každých domácích potřebách *-)
mnamnulka 1. 12. 2012, 20:21
@jitullka Jednodušší by to určitě bylo. Ale formu na minilaskonky jsem nemohla dlouho sehnat (to ale bylo již před hoooodně lety) a když jsem jí pak viděla, tak stála 150Kč. Tak jsem si jí vyrobila a mám ji dodnes. (vanoce)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie